Părintele Lupaşcu Florentin-Eugen, parohul parohiei „Buna Vestire” - Cercu s-a născut la 18 octombrie 1984, în Piatra Neamţ, judeţul Neamţ din părinţi cu frica lui Dumnezeu care l-au învăţat de mic să respecte lucrurile sfinte şi să se aplece cu sensibilitate şi delicateţe asupra nevoilor oamenilor. A urmat cursurile Şcolii generale Nr. 5 din Piatra Neamţ şi apoi a absolvit Liceul Pedagogic „Gh Asachi” din Piatra Neamţ. În timpul liceului, a publicat articole la revista instituţiei şi a participat la numeroase activităţi şi concursuri de muzică ca reprezentant al liceului.
Ca urmare a vocaţiei sădite de Dumnezeu în el şi ascultând şi de sfatul părinţilor şi al bunicilor, oameni simpli de la ţară dar cu credinţă nezdruncinată, viitorul slujitor al Domnului şi-a depus în anul 2003 candidatura la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi unde a intrat al optulea pe listă. În timpul facultăţii, a fost membru ASCOR, a lucrat ca paraclisier la Parohia „Sf. Iulian din Tars” – din Iaşi, a publicat articole în ziarul „Lumina” şi a fost colaborator Radio Trinitas. In anul al treilea de facultate a aplicat şi obţinut o bursă „Erasmus” la Facultatea de Teologie Catolică din Louvain-la-Neuve, Belgia, cu care Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi avea încheiat contract de studii. Teologul de atunci FLorentin Lupaşcu a finalizat mobilitatea cu rezultate foarte bune, făcând astfel cinste Facultăţii şi oraşului Iaşi. A absolvit Facultatea de Teologie în anul 2007 cu teza de licenţă „Problematica „Biserică – Uniunea Europeană în cele Trei Adunări Ecumenice Europene”.
Imediat după terminarea Facultăţii, viitorul preot a dat concurs şi a intrat la cursurile de Master ale Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae, cursuri care se vor desfăşura pe o perioadă de 2 ani. Tot în 2007 susţine examen în cadrul Inspectoratului Şcolar Iaşi unde obţine postul de profesor suplinitor calificat la catedra religie la Şcoala cu clasel I-VII Păuşeşti, judeţul Iaşi. Aici începe să predea din anul şcolar 2007-2008.
La 17 august 2007, Arhiepiscopia Iaşilor organizează la Mănăstirea Neamţ pentru absolvenţii de Facultate şi Seminar, secţia pastorală examenul de Capacitate preoţească pentru obţinerea parohiilor. În urma concursului, unde ocupă locul al II-lea, Lupaşcu Florentin optează pentru parohia Cercu, parohie nou înfiinţată fără biserică sau casă socială. În aceeaşi lună se căsătoreşte cu doamna preoteasă Florentina Geanina Gheaţă.
La 26 noiembrie 2007, PS Calinic Botoşăneanu îl hirotoneşte întru diacon la biserica „Sf Antonie cel Mare” iar pe 4 decembrie întru preot. După ce părintele Lupaşcu face practica liturgică la Catedrala metropolitană din Iaşi, este instalat preot de Preacucernicul Părinte, Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2 şi îşi începe de drept activitatea de organizare a parohiei.
Sub îndrumarea sa, se organizează o cameră din casa nelocuită a unui enoriaş pentru a se săvârşi Sfânta Liturghie şi Sfintele Taine. În paralel, părintele desfăşoară o amplă activitate de strângere de bani şi forţă de lucru pentru ridicarea ansamblului parohial. În 2008 este obţinut şi amenajat terenul pentru biserică, este ridicată temelia edificiului şi începută biserica. În primăvara lui 2009, sub atenta supraveghere a părintelui paroh, biserica este izolată termic şi se pune instalaţia electrica. În toamna anului 2009, părintele reuşeşte cu ajutorul donatorilor şi binefăcătorilor să pună centrala electriă şi să termine încălzirea în biserică.
În anul 2010, părintele Lupaşcu începe lucrările la realizarea casei sociale, iar în 2011 aduce construcţia la starea de azi; (adică realizează finisajele interioare, o izolează termic şi o racordează la reţeaua de electricitate şi apă Iaşi). Tot în anul 2011 sunt realizate ample lucrări de amenajare a terenului ( trotuare, consolidare a malurilor, etc).
În 2012, activitatea părintelui se concentrează pe diferite programe filantropice şi educaţionale de păstrare şi cultivare a obiceiurilor populare româneşti. Organizază programul „Încondeierea ouălor”, „Colinde de Crăciun”, „Haine pentru nevoiaşi” şi „Un dar de suflet de Naşterea Domnului” prin care sunt implicate şi ajutate majoritatea familiilor din sat. Tot în 2012, este îmbrăcată turla bisericii pentru a o proteja de intemperii şi în mare parte sunt finalizate actele bisericii.
Familia părintelui Lupaşcu s-a îmbogăţit în anul 2010 cu o fată, Teodora, în anul 2011 cu a doua fată, Elena, iar în 2017 cu a treia fetiță, Maria. Aceştia locuiesc în parohie, într-o casă proprietate personală aflată în apropierea bisericii, iar părintele paroh stă la dispoziţia credincioşilor pentru orice fel de problemă de natură duhovnicească.